De bekendtgørelser vi arbejde under
Som specialskole er vi forpligtet til at følge folkeskoleloven, hvilket indebærer:
Folkeskolelovens rammer
- Vi tilbyder undervisning i hele fagrækken samt obligatoriske emner og valgfag, tilpasset vores skoletilbuds målgruppe.
- Undervisningen tilrettelægges, så den giver eleverne mulighed for aktiv deltagelse og for faglig fordybelse, overblik og oplevelse af sammenhænge, jf. folkeskolelovens § 5.
- Undervisningen planlægges varieret ud fra systematikker og didaktikker, så den opfylder den enkelte elevs behov og forudsætninger, med den virkning at den enkelte elev udvikler sig fagligt, alsidigt og socialt, jf. folkeskolelovens § 18.
- I samarbejde med eleven fastsættes individuelle mål for deres udvikling, og undervisningen støtter op om disse mål gennem arbejdsformer, metoder og stofvalg, der understøtter disse mål.
- Løbende evaluering af elevens udbytte af undervisningen sker i henhold til §§ 13 og 13a.
- Vi følger §§ 18 og 19 i bekendtgørelse om specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand og kvalitetsaftaler mv. i behandlings- og specialundervisningstilbud og på børne- og ungehjem
- Undervisningen tilrettelægges, så den giver eleverne mulighed for aktiv deltagelse og for faglig fordybelse, overblik og oplevelse af sammenhænge, jf. folkeskolelovens § 5.
Specialundervisningstilbud
- På KUNF følger vi § 20 stk. 2 i folkeskoleloven, som omhandler specialtilbud for 0.-9.klassetrin
- KUNFs 10. klasses tilbud følger folkeskolelovens § 2a vedr. obligatoriske fag dansk, engelsk og matematik, emner, brobygning og ulønnet praktik med uddannelsesperspektiv. Eleven udarbejder, med støtte, den selvvalgte opgave, og der samarbejdes med KUI/UU-vejleder om en uddannelsesplan.
- På KUNF undervises i hele fagrækken
Timeløse fag
Folkeskolens timeløse fag er:
- Færdselslære
- Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab
- Uddannelse og job.
Vi sikrer gennemførelse af undervisningen i de timeløse fag i overensstemmelse med folkeskoleloven:
- § 7 om de obligatoriske emner i folkeskolen